KÖZÉPISKOLÁSOKNAK...


A "probléma" maga...

Több tízezren szorulhatnak ki a felsőoktatásból 2020-tól, ugyanis csak azok kerülhetnek be egyetemre vagy főiskolára, akiknek van legalább egy középfokú nyelvvizsgájuk vagy emelt szintű érettségijük az adott nyelvből. Az MTA adatai azt mutatják, a jelentkezők több mint fele még mindig nyelvvizsga nélkül vág neki a felvételinek, az iskolai nyelvoktatás a legtöbb esetben ugyanis nem készíti fel a diákokat a nyelvvizsgára. A helyzet a szakgimnáziumokban sokkal rosszabb, mint a gimnáziumokban.

A tanulóknak ugyanis esélyük sem lenne bekerülni a felsőoktatásba, 2020-tól ugyanis csak az juthat be egyetemre, főiskolára, aki legalább egy tárgyból emelt szintű érettségit tesz, emellett pedig legalább középfokú tudása van egy idegen nyelvből - és ezt egy nyelvvizsga-bizonyítvánnyal vagy emelt szintű nyelvi érettségivel bizonyítani is tudja. Aki ezt a feltételt nem teljesíti, az sem államilag támogatott, sem önköltséges képzésre nem kerülhet be, sem állami, sem magánintézményben nem kezdheti el tanulmányait.

A Megoldás...

A Lovári Alba Nyelvstúdióban lehetőségetek nyílik rá, hogy még érettségi előtt elkezdjetek nyelvet tanulni és elegendő időtök legyen az emelt szintű érettségi teljesítésére idegen nyelvből. Tanfolyamainkon 4 hónap alatt, heti 1 nap elfoglaltsággal, -megfelelő hozzáállással- garantált sikerrel tehettek szert b2 szintű nyelvvizsgára Lovári nyelvből. A nyelv maga viszonylag egyszerű, logikus nyelvtannal bír és az elsajátítandó szavak száma is elmarad más idegen nyelvek mellett. Ettől függetlenül ne gondoljátok, hogy "sétagalopp" lesz a felkészülés. Ellenben egy olyan tudásra fogtok szert tenni, amellyel az adott szinten akkor is megálljátok a helyeteket, ha meg kell szólalnotok. Használható, praktikus, célirányos az anyanyelvetekhez leginkább illeszkedő oktatási rendszerrel, módszerekkel várunk titeket.